Branding Lang verhaal kort, Antwerpen.

Logodesign ‘Lang verhaal kort’

 

De uitspraak “lang verhaal kort” komt van het langere “om een lang verhaal kort te maken”. De uitspraak an sich voldoet dus al aan de boodschap die ze geeft: het is zinvol om een verhaal zo kort mogelijk te vertellen, om je publiek geïnteresseerd te houden. 

 

Het is net dat principe dat ik als copywriter wil belichamen. Tegenwoordig wordt iedereen om het hoofd geslagen met reclameboodschappen. Als merk heb je niet veel tijd om indruk te maken. Je boodschap moet dus kort én krachtig zijn.

 

Het druist misschien in tegen wat iemand denkt, maar net die opgave – kort en krachtig schrijven – is veel moeilijker en neemt veel meer tijd in beslag dan een lange tekst schrijven. Het is een bekende quote die al eeuwen meegaat: “Sorry for the long letter, I didn’t have time to write a short one”. 

 

Zo kort mogelijk een verhaal vertellen houdt in dat je zo snel mogelijk tot je punt moet komen. En om snel tot je punt te komen, moet je dan ook exact weten wat je wil vertellen. Je moet de boodschap kunnen terugbrengen tot de kern. En die stap wordt nu maar al te vaak overgeslagen. De tijd nemen om te graven naar je core message is zinvol. En ja, vaak betekent dat dat je een stap terug moet nemen voor je echt begint te schrijven. Vaak moet je jezelf dan eerst nog eens de vraag stellen: “Wàt wil ik nu exact vertellen?”

 

Dat is altijd de focus van Lang verhaal kort. Of het nu gaat om een radiospot (waar je sowieso al héél kort moet blijven), een brochure, een headline of een caption: wat is de kernboodschap? En hoe geven we die zo kort en krachtig mogelijk weer? Challenge accepted.

• Brand Strategie

 

Luisteren, praten, observeren / merkstrategie

 

 

• Brand Experience

 

Logo design / Print design / Art Direction / Graphic design / Huisstijl / Brandbook / Business cards / Webdesign / User experience / Webdevelopment

 

Logo design idee

VORM

Multi-inzetbaar logo; de woorddelen staan elk in een vierkantje en worden zo geschikt zodat ze op de best mogelijke manier in de voorziene ruimte geplaatst kunnen worden.. Volledig geïnspireerd op hoe een copy writer zich schikt in de voorziene ruimte dat hij/zij krijgt voor een tekst: kort en kracht dan nemen we zo weinig mogelijk plaats in, is er ruimte voor net iets meer dan kunnen we alle ruimte innemen die we meoten hebben.

 

LETTERTYPE

Straight forward lettertype; zonder toeters en bellen; een lettertype waarvan we ook geen kapitalen of leestekens zullen gebruiken in het logo maar in zijn puurheid laten stralen.

 

ADDITIONEEL

We kunnen oneindig veel kanten uit met dit logo: een animatie-logo waarbij we het logo laten bewegen en als een blokkendoos laten werken. Want zo werkt het ook met tekst, je krijgt x aantal blokken (letters) waaraan oneindig veel combinaties meegemaakt kunnen worden.

an de letters die buiten op de gevel hangen. We kiezen ervoor om dit lettertype zoveel mogelijk te gebruiken mits er rekening wordt gehouden met de leesbaarheid van de tekst.

 

KLEUR

Het logo zelf houden we in zijn puurste vorm; zwart/wit maar we gaan werken met achtergrondkleuren of gekleurd papier. Alle kleurencombo’s zijn mogelijk zolang het logo maar op de beste manier naar voorkomt en in elk geval leesbaar blijft. Hierdoor blijft het logo op zich zeer speels maar is er toch voldoende vrijheid om het merk verder te laten uitbreiden en te laten groeien.

Andere projecten

 

Ontdek andere projecten van PITTEVILS.COM