Branding Gekeurd, Mechelen.

De klant is plezant, want: 

Gekeurd is een onderdeel van afgekeurd en is een Mechels bedrijf met ambities torenhoog! Xavier, de oprichter, is een ondernemer in hart en nieren. Hij is steeds bereikbaar en altijd wel in voor een mop. Een eerste call werd opgezet voor een nieuw logo van Gekeurd. Dit is geresulteerd in een fijne samenwerking van ondertussen al 2 jaar met verschillende projecten van de volledige branding van Gekeurd, tot een lay-out van de website, maar ook illustraties voor het kantoor en ga zo maar door!

De briefing is uitdagend, want: 

PITTEVILS.com kreeg volledige carte-blanche. Met enkele kernwoorden en een open blik begonnen we Xavier en ik samen aan dit project.

Logo design GEKEURD (gekeurd.be), dit is een overkoepelend bedrijf waar /afgekeurd/ en /herkeuring/ ondervallen. Mensen kunnen er terecht voor advies, schema’s en koppelverkoop met keuringen bij. Deze insteek als bedrijf komt vooral vanuit het gevoel dat mensen als particulier vaak ‘in ’t zak’ worden gezet. Een andere troef dat er wordt uitgespeeld is dat je bij /gekeurd/ steeds een transparante offerte wordt opgemaakt.

Niet ‘in ’t zak’ gezet worden en duidelijke transparante communicatie, say no more. Op dat moment was het al duidelijk dat dit een opdracht was voor PITTEVILS.com

Het resultaat mag er zijn, want: 

  • Het logo is multi-inzetbaar. Het is een meer-ledig logo, dat de verschillende elementen heeft via een subtiele knipoog naar elektriciteit, gas, etc, water, etc.
  • Het lettertype is simpel maar toch met een zekere uitstraling. Het lettertype heeft toch zijn rondingen waardoor het familiair aanvoelt met een speelse toets.
  • Groen en grijze tinten qua kleur. Zacht gras groen: De kleur groen is een ‘in theorie’ de moeilijkste kleur. Hier zijn enorm veel variaties en tinten. Dat heeft zeker voordelen omdat je met een juiste schakering het gewenste effect kunt bereiken in zowel print als online. Verder geeft groen vooral een associatie met nieuw leven, jong, fris en vers, en verder met en natuurlijkheid. We kiezen hier voor een iets zachter groen maar nog steeds ‘corporate’ aanvoelt. Warm grijs: Omdat we niet afstandelijk willen zijn kiezen we bewust voor een tint lichter dan zwart; een warm grijs. Hiermee kunnen we zeker voldoende contrast garanderen en toch net iets verfijnder zijn.

Andere projecten

 

Ontdek andere projecten van PITTEVILS.COM