Rebranding De Direkteurswoning, Gent.

Branding concept ‘De Directeurswoning’

Tagline ‘puur design’

 

Een alom gekend begrip ‘De Direkteurswoning’, met een breed gamma aan design stuks. Een zeer toegankelijke branding dat zich niet als pretentieus of ‘té chic’ omschrijft. Duidelijke communicatie, zonder gebruik van Engels. Vaak grote kortingen en speciale voorwaarden.

 

Een huisstijl ontwikkelen die eenvoudig te declineren valt naar verdere uitwerkingen. Verwijzing naar gebouw kan gebruikt worden, industrieel pand / beton / staal / roest (rood/oranje) / baksteek van het gebouw.

• Brand Strategie

 

Luisteren, praten, observeren / merkstrategie

 

 

• Brand Experience

 

Logo design / Print design / Art Direction / Graphic design / Huisstijl / Brandbook / Business cards / Webdesign / User experience / Webdevelopment

 

Logo design idee

 

De Direkteurswoning heeft al een logo met een beeldmerk. Dit werd gevormd door een abstractie van het pand / de hal. Voor een verdere branding gaan we dit element gebruiken maar we gaan er veel verder mee. 

 

We vullen de vlakken elk afzonder zodat het echt als volvlakken aanschouwt kan worden. Door de willekeurige plaatsing van de vlakken krijgen we een interessant compositie-spel. De abstractie van de hal gaat verloren maar elk van de elementen blijft wel nog aanwezig in de vormen. Deze vormen gaan we gebruiken om een verdere stijl te ontwikkelen.

 

Voor de ontwikkeling van de branding van De Direkteurswoning gaan we veel verder dan enkel het logo design. We ontwikkelen een systeem waarbij we originele beeld van ‘de hal’ volledig gaan ontleden tot abstracte vormen. Deze abstracte vormen worden de basis van de branding zelf. Maar ook van het ‘oude logo’ in een nieuw jasje.

 

Door deze techniek te gaan toepassen zorgen we voor een branding die volledig aangepast kan worden aan momenten en uitgaves. We creëren een laag in de dragers en zorgen voor een extra dimensie binnen een statisch gegeven. 

 

Vorm elementen kunnen steeds op zoveel mogelijk composities geplaatst worden. Verder is het belangrijk dat ze overlappen en hierdoor een extra kleur vormen. Hierdoor krijgen we een extra dimensie in de vormgeving. Voor het lettertype blijven we bij de letter die gebruikt wordt bij het logo zelf: Neutra text en bold.

 

Hierdoor gaan we uniformiteit creëren en de herkenbaarheid voor de trouwe klanten. Dit in combinatie met het behoud van de letters die buiten op de gevel hangen. We kiezen ervoor om dit lettertype zoveel mogelijk te gebruiken mits er rekening wordt gehouden met de leesbaarheid van de tekst. 

Andere projecten

 

Ontdek andere projecten van PITTEVILS.COM