Rebranding De Direkteurswoning, Gent.

De klant is cool, want: 

De Direkteurswoning is een gekend begrip in Gent en ver daarbuiten. De interieurwinkel heeft een breed gamma aan designstuks die elke thuis net die extra ‘oomph’ geven. De grote industriële locatie zet ook letterlijk de ‘show’ in ‘showroom’. 

De briefing is uitdagend, want: 

De Direkteurswoning had al een logo met beeldmerk, maar nog geen complete huisstijl die makkelijk te vertalen valt naar andere dragers. Het design mag zeker vertrekken van het gebouw en het bestaande logo zelf met als keywords beton / staal / roest / baksteen. 

In het algemeen zoeken ze een toegankelijke branding die niet pretentieus of ‘te chic’ is. Straight-forward, maar eigenlijk zonder gebruik van het Engels, dus, euh, rechtdoorzee. 

Het resultaat mag er zijn, want: 

  • We zijn next level gegaan met het logo. Het bestaande logo was een abstractie van het pand en de hal. We hebben de verschillende vlakken van elkaar losgetrokken en opgevuld, met de bedoeling om de elementen willekeurig te plaatsen. Dat zorgt voor een interessant compositiespel. 
  • Het logo ligt aan de basis van de hele huisstijl. De abstracte vormen die we uit het originele beeldmerk hebben gehaald, vormen de kern van de branding. Deze losse figuren kunnen we plaatsen zoals we willen, afhankelijk van het communicatieproduct.  
  • Het lettertype is dé constante. We blijven bij het font dat gebruikt wordt in het logo zelf: Neutra Text & Bold. Dat creëert uniformiteit en herkenbaarheid bij trouwe klanten. 
  • De kleuren zorgen voor een extra dimensie. Nóg een extra dimensie? Jazeker! Als we de losse elementen laten overlappen, ontstaat er een nieuwe kleur. Dat doen we dus zoveel mogelijk in elk design.

Andere projecten

 

Ontdek andere projecten van PITTEVILS.COM