Branding Luyten – Spruyt, Mechelen.

Branding concept ‘Luyten – Spruyt’

 

Background info: Dirk Luyten is een vaste waarde in Mechelse als notaris. Maar de fakkel wordt nu doorgegeven aan (dochter) Tinne Luyten en Annelies Spruyt. Twee achternamen die een belletje doen rinkelen in de notariswereld. Deze troef gaan we dan ook zeker uitspelen bij de rebranding. 

Notariskantoor Luyten – Spruyt gaat voor een frisse start maar draagt alle kennis en ‘herritage’ van beide families met zich mee. Om de associatie te versterken, zowel intern als extern, gaan we voor en nieuwe, strakke, moderne en uniforme uitstraling.

 

Belangrijk om mee te nemen is dat Luyten – Spruyt een huiselijk gevoel willen meegeven aan hun cliënten. Hier zijn ze geen nummer en komen ze ook niet binnen in een fabriek. Je bent hier welkom en wordt warm ontvangen. Net zoals Dirk Luyten een warme en rustige uitstraling meegeeft. 

Visueel worden ze aangetrokken door een strak en moderne uitstraling waarbij ze graag zouden werken met de twee achternamen en/of de initialen.  Een elegante, eenvoudige maar stijlvolle branding dat herkenbaar is.

• Brand Strategie

 

Luisteren, praten, observeren / merkstrategie

 

 

• Brand Experience

 

Logo design / Print design / Art Direction / Graphic design / Huisstijl / Brandbook / Business cards / Webdesign / User experience / Webdevelopment

 

Logo design idee

 

We kiezen voor een verfijnd en gedetailleerde compositie en met zorg ontwikkeld lettertype. Deze zorg gaan we dan ook doortrekken in de twee elementen die we gebruiken. Enerzijds bij het beeldmerk waarbij we een aanvulling laten vertrekken vanuit de letter /S/. Deze rechte lijn laten we ook terugkomen in het onderschrift net voor /notariskantoor/. We verwijzen hierbij naar het verleden en de toekomst. 

 

Met compositie van de letters /L/, /S/ en het lijntje  zorgen we voor een open geheel. Een warm en welkom gegeven dat zich openstelt naar iedereen. /Luyten Spruyt/ worden door het lettertype op een zachte manier weergegeven maar vormt een geheel met het onderschrift waarmee we verwijzen naar de vaste en gestructureerde basis van voorheen. Het lettertype is met de meeste verfijning opgesteld en elk detail zit perfect. Rechtstreeks te vertalen naar het werk van notariskantoor Luyten Spruyt. Bijkomstig is deze letter wel nog leesbaar in zowel groot als klein gebruik. We maken een combinatie met het lettertype Work Sans dat evenzeer ontwikkeld  is met leesbaarheid dat moet primeren. 

Andere projecten

 

Ontdek andere projecten van PITTEVILS.COM